pondělí 9. července 2007

Proč je Fabia 2 ošklivé auto?

Můj příspěvek si neklade za cíl hodnotit základní motorizaci či kvalitu auta, jde mi jen o vzhled. Když se někde objeví na Internetu článek o této Škodě, bavím se vášnivými diskuzemi pod článkem mezi těmi, co Fabii haní a těmi, co Fabii brání.

Diskutující se rozdělují do několika skupin. Jednou skupinou jsou Slováci. Druhou skupinou jsou provokatéři, kteří to možná ani nemyslí vážně, ale správně formulovanou a přesně umístěnou větou v diskuzi rozpoutají těžkej flame, což je jejich jediným cílem. Další kastou jsou lidi, co si koupili nějaké jiné zahraniční auto a už z principu na vše škodovácké plivou. A tou poslední, zpravidla nejmenší, jsou Ti, kterým se to auto opravdu nelíbí.

Tady je příklad jednoho z mnoha příspěvků
Aby je následně stíhal takovýto typ odpovědí :-)


Po pročtení těchto různých diskuzí jsem se vydal na auto schválně podívat na vlastní oči. A dle mého subjektivního amatérského názoru auto působí moderním dojmem, design ničím neuráží. Podobný styl jako třeba Opel Corsa či Volkswagen Polo. Spíše se jedná o vzhled nekonfliktní. Pravdou je, že nezvykle (nikoliv nevkusně) a neusedle působí střed přední masky. Ta jej ale právě činí hodně odlišujícím od konkurence.



Mno a pokud tedy budu hodnotit jen vzhled, ano, auto se mi líbí. Určitě více, než přímá designová konkurence Suzuki Swift či třeba asijské modely Getz, Picanto apod.

Vzhledem k předpokladu, že Fabia 2 bude určitě v Česku jedno z neprodávanějších aut, nevěřím, že by si Češi kupovali za nelevné peníze auto, které by se jim nelíbilo. Prostě říct, že Škodovka je hnus, je už prostě sport části české či slovenské populace :-)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

co takhle trosku cestynu ?

Anonymní řekl(a)...

Fabia II až na přední masku je hezký auto. Vždyť vypadá skoro jako Mini. Ale jeho duch jí chybí. A ty přední světla to zasíraj :-(.