středa 24. ledna 2007

Nová Fabia 2 a Logan MCV (kombi)

Na Internetu se v těchto dnech objevily nové informace o 2 autech.

Na serveru Autorevue vyšel první test nové Fabie 2
. Článek obsahuje zároveň spoustu nových fotografií, dle kterých je jasné, že Fabia 2 bude mít neobvyklý design.

Nová Fabia..

Dále na iDnes a i jinde vyšly informace o základní ceně Dacie Logan MCV. Základní cena 236 000 Kč je zcela určitě za tento vůz příjemná. Logan samozřejmě nebude nahrazovat luxusní auta, ale spíše staré Škodovky, Formany, Felicie apod. ve velikých rodinách. Za cenu okolo 300 000 Kč získá zákazník extra prostorný interiér s mnohými doplňky a především monstrózně veliký kufr. Zároveň je to oproti starým Škodovkám nepoměrně bezpečnější auto, takže více Loganů do ulic za staré Škodovky.

Logan MCV

Velice zajímavé je, jak tato 2 auta vzbuzují v jakémkoli článku emoce a vyvolávají bouřlivé diskuze. U Fabie především kvůli designu, kde se lidé hádají, je-li ošklivý či hezký. To stejné u Logana, který opravdu nehezký je, ale toho si jsou zájemci o tento vůz určitě vědomi a není to pro ně důležitý parametr.. U Loganu je i na Autorevue stopadesátistránková diskuze.

Závěrem – Fabie bude zcela nepochybně úspěšné auto, stejně jako vždy byly základní Škodovky. Logan zatím v ČR nějaké extra prodejní úspěchy nepředvedl, proto jsem velice zvědavý, jak s prodejností zahýbe nový MCV.




Žádné komentáře: